ONTDEK

De Moervaart vanaf Sinaai

Als je de tijd even wil vergeten, kom dan eens naar Sinaai om te kajakken. Vanaf hier kronkelt de Moervaart zich een weg verder doorheen grasgroene velden en langs beeldschone dorpjes. Vlucht even weg van de dagelijkse stress en drukte en peddel simpelweg op je duizendste gemakje langs al het overweldigende natuurschoon. Je bent steeds welkom na reservatie, zowel individueel als in groep.

OPENINGSUREN:

Open van 1 mei tot 30 september
Elke zaterdag zondag en feestdag van 10u tot 18u
Juli en augustus elke dag van 10u tot 18u (gesloten op maandag)

ADRES:

Keizerstraat 69, Sinaai
Aan restaurant Keyserhof

PARKEREN:

Mits consumptie kan je parkeren aan restaurant Keyserhof.

OPENBAAR VERVOER:

Stippel je route uit met De Lijn naar de halte Keizerstraat te Sinaai, lijn 27. Deze halte bevindt zich op 100m van het vertrekpunt.

WAARHEEN

Plan jouw vaarroute

Op de Leie kan je zelf jouw tocht kiezen, wij geven je graag enkele mogelijke vaarroutes. Bekijk alvast de vaarkaart om jou wegwijs te maken; vertrekplaats, vaarrichtingen, tijdsindicaties, picknick plaatsen en zoveel meer staan er op vermeld.

TIPS & TRICKS

Plan jouw dag volledig met deze handige weetjes en tips

De Peddelroute Waasland is een traject voor watersport van zo’n 30 kilometer lang op de Durme en de Moervaart. Liefhebbers kunnen hun hartje daar ophalen. Het is trouwens de eerste peddelroute in onze provincie.
Laat je meevoeren doorheen de grillige wateren van de Durme, de Moervaart, de Zuidlede en het Kanaal van Stekene.
Kajakken, kanoën en stand up paddling (suppen) in het Waasland is een verleidelijk alternatief om onze prachtige streek van een andere kant te ontdekken. Verken de Wase wateren op je eigen tempo, langs spectaculaire natuurgebieden, onder bruggen met geschiedenis, en
voorbij cafeetjes om aan te leggen en een terrasje te doen.
Uitrusten kan je aan de verschillende aangepaste steigers en pontons.

Bekijk en download hieronder de peddelroute van Waasland:
Peddelroute Waasland (klein: 7,6MB)
Peddelroute Waasland (groot: 44,2MB)

 

Vanuit de uitvalsbasis te Drongen sta je zelf aan het roer van een ruime luxe sloep. Wij leren je varen en maken je wegwijs langs de Leie en zijn mooie ongekende plekjes. Vaar richting Sint-Martens-Latem, met zijn heerlijke restaurants met eigen aanlegsteiger, of vaar het historisch centrum van Gent binnen.

www.leie-yachting.be

Check de plaatselijke horeca wanneer deze open zijn voor een lekker hapje of drankje:

Het Keysershof
Voor of na het kajakken, voorzie zeker een stop in Restau- rant Keysershof. Het prachtige restaurant, met aanlegstei- ger, ligt vlak aan de Moervaart en zijn natuurgebied. Een ideale locatie om te verpozen met een lekker glaasje en
te genieten van de heerlijke, verse gerechten van de chef. Maak jouw dag compleet en geniet nog even na aan de waterkant.

www.keysershof.be

Vaar zelf met een gemotoriseerde boot op De Durme en Moervaart en ontdek de rust van de omliggende natuurgebieden. De comfortabele boten zijn geschikt van 2 tot 12 personen; met vrienden, familie en collega’s breng je zo een aangename tijd door. We beschikken hier ook over elektrische sloepen. We leren je varen voor je vertrekt en maken je wegwijs in deze streek.

www.meersland.be

Wil je het Waasland verkennen met de Vespa? Dat is zeker een aanrader! Vanaf de verhuurplaats te Lokeren kan je ook een vespa huren. Kies voor een halve of ganse dag en toer rond als een echte “italian” We voorzien jou van de nodige instructies, routes en tips.

Info: Vesp-a-more
Tel: +324 96 88 88 40
Mail: info@vespamore.be
Facebook/vespamore

GALERIJ

Foto's

VESTIGINGEN

Andere locaties

Het is vlak water, je vaart steeds heen en terug.

Kajakken of suppen met je gezin, vrienden of familie. Als teambuilding of als sportdag met de klas. Vanaf verschillende locaties vertrek je voor een sportieve dag op het water. Laat je per kajak of sup meedrijven om de schoonheid vanaf het water te ontdekken.

Info

ONZE ADRESSEN

Goubaulaan 2, Gent

Gasstraat 34, Lokeren

Keizerstraat 69, Sinaai

BTW BE0729545908