ONTDEK

De Leie vanaf Drongen

In Drongen kan je terecht voor een vaartocht op de alomgekende Leie. Huur een kajak, kano of sup en vaar vanuit Drongen, richting het historisch centrum van Gent of ontdek de schilderachtige Leie richting Sint-Martens-Latem en Deinze. Dit voor iedereen met zin in een dagje kajakplezier en voor iedereen die een positieve waarde toekent aan de natuur en het behoud ervan. We verwelkomen je graag alleen of in groep om kennis te maken van deze prachtige omgeving.

OPENINGSUREN:

Open van 1 april tot 15 oktober
Elke dag open van 10u tot 18u
Juli en aug open tot 20u

ADRES:

Goubaulaan 2, Drongen
Centrum Drongen.
Steigers aan de overkant van het water van de oude abdij. Idem als de verhuurlocatie van Leie Yachting Gent.

PARKEREN:

Parkeren is gratis in de Asselsstraat. 100m van het vertrekpunt.

OPENBAAR VERVOER:

Stippel je route uit naar Drongen. Het station bevindt zich op 10min stappen (1km) van het vertrekpunt.

WAARHEEN

Plan jouw vaarroute

Op de Leie kan je zelf jouw tocht kiezen, wij geven je graag enkele mogelijke vaarroutes. Bekijk alvast de vaarkaart om jou wegwijs te maken; vertrekplaats, vaarrichtingen, tijdsindicaties, picknick plaatsen en zoveel meer staan er op vermeld.

TIPS & TRICKS

Plan jouw dag volledig met deze handige weetjes en tips

Men kan het kajakvaren ook combineren met tal van andere activiteiten, aangeboden door de stad Gent.

Info: Infopunt Toerisme Gent
Tel: +329 266 56 60
Mail: visit@stad.gent
www.visitgent.be

Vanuit Drongen vaar je op een stukje van de Oude Leie, aan De Assels kies je richting Gent, je steekt de Ringvaart over en passeert langs de jachthaven aan de Snepkaai.
Langs de Blaarmeersen, Henleykaai, Bijlokekaai, vaar je zo recht het historisch centrum van Gent binnen. Vanaf hier begint de verkenning van Gent vanop het water. Via de Ajuinlei, Gras-en Korenlei kajak je naar de oude burcht het Gravensteen. Test de kajak-afschuiver aan de Reep eens uit. Of verken de tunnels van de Ketelvest met enige kajakervaring. Passeer langs de Kinepolis en de Sint-Pietersabdij.
Een verdiende stop op één van de vele terrasjes hoort er zeker en vast bij.
Zoals je merkt valt er wel wat te beleven op het water in Gent, we raden dit dan ook aan als een stevige dagtocht. Vergeet alvast niet
tijdig terug te keren naar Drongen.

Op de steigers van Sint-Martens-Latem geniet je van een verfrissend ijsje bij Roomijs Van den Berghe. Het is een traditie geworden.
Als de zon er is neemt Ronny zijn plaats in aan de steiger van het prachtige Sint-Martens-Latem. Hij verwent er al jaren zijn klanten met heerlijk ambachtelijk ijs op basis van hoevemelk.

Info: Roomijs R. Van den Berghe
Tel: +32476 50 87 76
Mail: ronny.vandenberghe@pandora.be

Vanuit Drongen vaar je op een stukje van de Oude Leie, aan De Assels kies je richting Sint-Martens-Latem.
Zo kajak je naar de schilderachtige Leie tussen het groene landschap en de prachtige villa’s langs het water. Je passeert o.a. Drongen en Baarle.
Sint-Martens-Latem is de ideale stop om even uit te rusten.
Neem je picknick mee, verken een terrasje of geniet van een verfrissend ijsje bij Roomijs Van den Berghe. Het is een traditie geworden. Als de zon er is neemt Ronny zijn plaats in aan de steiger van het prachtige Sint-Martens-Latem.
Hij verwent er al jaren zijn klanten met heerlijk ambachtelijk ijs op basis van hoevemelk.

 

Vanuit de uitvalsbasis te Drongen sta je zelf aan het roer van een ruime luxe sloep. Wij leren je varen en maken je wegwijs langs de Leie en zijn mooie ongekende plekjes. Vaar richting Sint-Martens-Latem, met zijn heerlijke restaurants met eigen aanlegsteiger, of vaar het historisch centrum van Gent binnen.

www.leie-yachting.be

Tegenwoordig is de gemeente echter bekender om zijn weelderige villa’s; Sint-Martens-Latem geldt als een van de meest welgestelde
gemeenten van België. De aanwezigheid van de prachtige meanders van de Leie en de bijhorende oeverlandschappen maakt van Latem een schilderachtig dorp. Latem, en ook deelgemeente Deurle, lijken zo van een ansichtkaart weggeplukt. Deurle werd zelfs verkozen tot het mooiste dorp van Oost- Vlaanderen.
Nergens anders in de Leiestreek zijn kunst, natuur en de meanderende Leie zo dichtbij, dankzij de aanwezigheid van musea, kunstenaarswoningen, wandelroutes en galerijen. Liefhebbers van gastronomie kunnen zich in Latem ook laten verwennen in de vele toprestaurants.
Info: Toerisme Sint-Martens-Latem
Tel: +329 282 17 00
Mail: cultuur.onthaal@sint-martens-latem.be
www.sint-martens-latem.be

Vaar zelf met een gemotoriseerde boot op De Durme en Moervaart en ontdek de rust van de omliggende natuurgebieden. De comfortabele boten zijn geschikt van 2 tot 12 personen; met vrienden, familie en collega’s breng je zo een aangename tijd door. We beschikken hier ook over elektrische sloepen. We leren je varen voor je vertrekt en maken je wegwijs in deze streek.

www.meersland.be

Wil je het Waasland verkennen met de Vespa? Dat is zeker een aanrader! Vanaf de verhuurplaats te Lokeren kan je ook een vespa huren. Kies voor een halve of ganse dag en toer rond als een echte “italian” We voorzien jou van de nodige instructies, routes en tips.
Info: Vesp-a-more
Tel+324 96 88 88 40
Mail: info@vespamore.be
Facebook/vespamore

GALERIJ

Foto's

VESTIGINGEN

Andere locaties

Het is vlak water, je vaart steeds heen en terug.

Kajakken of suppen met je gezin, vrienden of familie. Als teambuilding of als sportdag met de klas. Vanaf verschillende locaties vertrek je voor een sportieve dag op het water. Laat je per kajak of sup meedrijven om de schoonheid vanaf het water te ontdekken.

Info

ONZE ADRESSEN

Goubaulaan 2, Gent

Gasstraat 34, Lokeren

Keizerstraat 69, Sinaai

BTW BE0729545908