ONTDEK

De Durme en Moervaart vanaf Lokeren

Een kajak, kano of sup huren in het Waasland? Dat kan. In Lokeren kan je terecht voor een vaartocht op de rustige en mooie Durme en Moervaart. Op de vaarkaart ontdek je de mooiste plekjes om te bezoeken, de ideale rustplaatsen of de pareltjes van de plaatselijke natuur. Spot een ooievaar op zijn nest, afgeknaagde takken van de bever, zonnende schildpadden en allerlei vissen. We verwelkomen je graag om kennis te maken met deze prachtige omgeving. Je bent steeds welkom na reservatie, zowel individueel als in groep.

OPENINGSUREN:

Open van 1 april tot 15 oktober
Elke dag open van 10u tot 18u
Juli en aug open tot 20u

ADRES:

Gasstraat 34, Lokeren
Paviljoen in het Josephine-Charlotte Park aan De Durme te Lokeren. Op 100m van de markt.

PARKEREN:

Parkeren is gratis ter hoogte van het station of op de Grote Kaai. 500m van het vertrekpunt.

OPENBAAR VERVOER:

Stippel je route uit naar Lokeren centrum. Zowel het station als alle bushaltes van Lokeren bevinden zich op 400m van het vertrekpunt.

WAARHEEN

Plan jouw vaarroute

Hoe lang en hoe ver je vaart kies je volledig zelf. We helpen je wegwijs via een duidelijke informatieve kaart waar de vertrekplaats, vaarrichtingen, tijdsindicaties, picknick plaatsen en zoveel meer op vermeld staan.

TIPS & TRICKS

Plan jouw dag volledig met deze handige weetjes en tips

De ideale stop voor een picknick of een terrasje. Peddel van Lokeren naar Daknam en terug in ongeveer 3u (zonder stop). Daknam is het kleinste en meest idyllische dorpje van het Waasland. Lees er alles over in onderstaande artikel en filmpje.
Daknam/artikel 

Het Prinses Joséphine-Charlottepark werd in 1952 aangelegd langs de oevers van de Durme.
Eind jaren 1960 werd in het park, naar ontwerp van o.a. architect Jos Van Driessche, een paviljoen opgericht waar het consultatiebureau van Kind en Gezin en een deel van de werking van het Centrum voor Leerlingbegeleiding (vroeger PMS) werden georganiseerd. In de volksmond ‘de weeg’ genoemd.
Vanaf 2021 geven we het gebouw een nieuwe bestemming als water recreatief centrum. Een verhuurcentrum voor kajaks, kano’s, sups,
sloepen en vespa’s.
Kom eens langs en ontdek wat er allemaal te beleven valt. In onze Bar ‘t Paviljoentje bieden we tal van drankjes, ijsjes en hapjes aan. Maak jouw dag compleet en genieten nog even na aan de waterkant.

Check de plaatselijke horeca wanneer deze open zijn voor een lekker hapje of drankje:

Café Den Reynaert
Leuk vertoeven op het dorpsplein van Daknam. Heel gezellig terras en leuke uitbaters. Een aanrader voor bier liefhebbers.
www.denreynaert.business.site

Fleurs arrosées
Een zomerbar in het groen waar je elke zaterdag vanaf 14 uur en zondag vanaf 10u van een drankje kan genieten. Fleurs arrosées is een prachtige locatie voor een gezelli- ge babbel, een geweldige schaterlach en een verfrissend drankje.
Open van mei tot begin september. Locatie: naast Middendam 2, 9160 Lokeren
Je vindt ons terug via Facebook en Instagram.

Het Keysershof
Zin in een stevige kajaktocht, vaar dan verder richting Sinaai. Daar verdien je vast en zeker een stop in Het Keysershof. Het prachtige
restaurant ligt vlak aan de Moervaart en zijn natuurgebied. Een ideale locatie om te verpozen met een lekker glaasje en te genieten van
de heerlijke, verse gerechten van de chef.
www.keysershof.be

Restaurant Keysershof
Voorzie zeker een stop in Restaurant Keysershof. Het prachtige restaurant, met aanlegsteiger, ligt vlak aan de Moervaart en zijn natuurgebied. Een ideale locatie om te verpozen met een lekker glaasje en te genieten van de heerlijke, verse gerechten van de chef. Vanuit Lokeren is dit een stevige kajaktocht (voorzie een dag hiervoor). Je kan ook vertrekken met de kajak vanaf hier; zie info onder locatie Sinaai.
www.keysershof.be

Lokeren markt
Ook de horeca op de markt van Lokeren biedt tal van mogelijkheden met vele restaurants, broodjeszaken en terrassen. Op 100m van onze start- en aankomstplaats.

De Peddelroute Waasland is een traject voor watersport van zo’n 30 kilometer lang op de Durme en de Moervaart. Liefhebbers kunnen hun hartje daar ophalen. Het is trouwens de eerste peddelroute in onze provincie.
Laat je meevoeren doorheen de grillige wateren van de Durme, de Moervaart, de Zuidlede en het Kanaal van Stekene.
Kajakken, kanoën en stand up paddling (suppen) in het Waasland is een verleidelijk alternatief om onze prachtige streek van een andere kant te ontdekken. Verken de Wase wateren op je eigen tempo, langs spectaculaire natuurgebieden, onder bruggen met geschiedenis, en
voorbij cafeetjes om aan te leggen en een terrasje te doen.
Uitrusten kan je aan de verschillende aangepaste steigers en pontons.

Bekijk en download hieronder de peddelroute van Waasland:
Peddelroute Waasland (klein: 7,6MB)
Peddelroute Waasland (groot: 44,2MB)

Vaar zelf met een gemotoriseerde boot op De Durme en Moervaart en ontdek de rust van de omliggende natuurgebieden. De comfortabele boten zijn geschikt van 2 tot 12 personen; met vrienden, familie en collega’s breng je zo een aangename tijd door. We beschikken hier ook over elektrische sloepen. We leren je varen voor je vertrekt en maken je wegwijs in deze streek.
www.meersland.be

Men kan het kajakvaren ook combineren met tal van andere activiteiten, aangeboden door de stad Lokeren.
Lokeren? Dat is kuieren in de charmante binnenstad, fietsen in het wiel van Urbanus, een verkwikkende gegidste wandeling in het
Molsbroek of ter plaatse rust bij een gezellig cafeetje.
Ontdek de vele verrassende troeven van Lokeren
Info: Infopunt Toerisme Lokeren.
Tel+329 340 94 74
Mailtoerisme@lokeren.be
www.toerisme.lokeren.be

 

Vanuit de uitvalsbasis te Drongen sta je zelf aan het roer van een ruime luxe sloep. Wij leren je varen en maken je wegwijs langs de Leie en zijn mooie ongekende plekjes. Vaar richting Sint-Martens-Latem, met zijn heerlijke restaurants met eigen aanlegsteiger, of vaar het historisch centrum van Gent binnen.
www.leie-yachting.be

Wil je het Waasland verkennen met de Vespa? Dat is zeker een aanrader! Vanaf de verhuurplaats te Lokeren kan je ook een vespa huren. Kies voor een halve of ganse dag en toer rond als een echte “italian” We voorzien jou van de nodige instructies, routes en tips.
Info: Vesp-a-more
Tel+324 96 88 88 40
Mail: info@vespamore.be
Facebook/vespamore

GALERIJ

Foto's

VESTIGINGEN

Andere locaties

Het is vlak water, je vaart steeds heen en terug.

Kajakken of suppen met je gezin, vrienden of familie. Als teambuilding of als sportdag met de klas. Vanaf verschillende locaties vertrek je voor een sportieve dag op het water. Laat je per kajak of sup meedrijven om de schoonheid vanaf het water te ontdekken.

Info

ONZE ADRESSEN

Goubaulaan 2, Gent

Gasstraat 34, Lokeren

Keizerstraat 69, Sinaai

BTW BE0729545908