Route en instapplaatsen

Op de Leie kan u zelf de tocht kiezen, maar wij geven u graag enkele mogelijk vaarroutes:

DRONGEN-CENTRUM GENT-DRONGEN Een tocht vanuit het vertrekpunt Goubaulaan 2 te Drongen. U vaart op een stukje van de Oude Leie, steekt de Ringvaart over, passeert langs de jachthaven aan de Snepkaai, zo langs de Blaarmeersen, Henleykaai, Bijlokekaai, passerende aan de Coupure zo recht het historisch centrum van Gent binnen. U kajakt dan via de Ajuinlei, Gras-en Korenlei naar de oude burcht het Gravensteen. U keert dan terug naar het vertrekpunt. Ideaal voor een ganse dag. Als u reeds kajakervaring heeft, kan u ook wat meer zien zoals de tunnels van de Ketelvest of eens passeren langs de Kinepolis en de Sint-Pietersabdij. Ideaal voor een ganse dag, maar kan net ook voor een halve dag voor de sportievelingen.

 

DRONGEN-LEIE-DRONGEN Een tocht vanuit het vertrekpunt Goubaulaan 2 te Drongen. U vaart een stukje op de Oude Leie en kajakt zo naar de schilderachtige Leie tussen het groene landschap en de prachtige villa’s langs het water. U passeert oa Drongen, Baarle, St-Martens-Latem en u kan zelf tot in Deinze. U keert dan terug naar het vertrekpunt. U kan kiezen tussen een halve dag en een ganse dag.

 

-  DRONGEN-RABOT Een tocht vanuit het vertrekpunt Goubaulaan 2 te Drongen. U vaart op een stukje van de Oude Leie, steekt de Ringvaart over, passeert langs de jachthaven aan de Snepkaai, langs de Blaarmeersen, Henleykaai, Bijlokekaai, passerende aan de Coupure zo recht het historisch centrum van Gent binnen. U kajakt dan via de Ajuinlei, Gras-en Korenlei naar de oude burcht het Gravensteen. Achter het Gravensteen kajakt u het prachtige kanaaltje de Lieve op waar wij de kajaks opwachten onder de oude torens van het Rabot. U kan dan met het openbaar vervoer terug naar de haven of als u met de fiets gekomen bent, brengen wij uw fietsen mee naar dit punt. Ideaal voor een halve dag of prachtig ’s avonds! Enkel voor groepen vanaf 10 personen. Individueel is steeds terug naar Drongen.